Anni & Mari ehk VEEL ÜKS LOTTE

Lugu on järgmine, mulle tehti ettepanek teha oma olemasolevatest laste portreedest näitus, mis illustreeriks Hiiumal Kalanas toimuvat suvise etenduse Tjorveni vabaõhu teatrit.

Siis sai veidi  mõeldud ja sündis hoopis selline heategevusliku suunitlusega projekt. Kuna Hiiumaast saab mõtteliselt Soolavares, siis oli mõistlik piltidele jäädavustada Hiiumaal(Soolavaresel)l elavaid päris enda Tjorveneid, Pellesid, Stinasid jne.

Suur rõõm oli neile lastele see sessioon kinkida. Kõik mu pildistatavad oli väga lahedad isiksused.

Kuna mina enne pildistamist ei saanud Hiiumaale kaema minna, siis oli mul seal pool oma agent ehk siis minu  produtsent Kaia Toom(kohalik), kes mulle mu tegelased kokku otsis ja juba natukene valgustas ka neid, et mis neid ees ootab ja milliseid pilte ma eelkõige teha tahan.

Ohh, see oli võrratu ettevõtmine ja nii tore, kuidas kõik kaasa tulid ja omalt poolt pingutasid, et lastele üht teist sobivat selga saada. Päris palju riideid saime butiigist “Laurus”(teise ringi riided). Super koht, kust leiab häid leide absoluutselt igale maistele. Soovitan külastada, kui Kärdlasse satute.

Võttepäeva alustasin kell 9.00 , kui kohale tuli esimene päris unine tegelane ja lõpetasin õhtul kell 18.00 ja see oli nii äge päev täis positiivseid emotsioone.  Kõik  võttekohad olid erinevad ja inspireerivad, neid jõudsin päev varem valmis vaadata ja paar kohta olid üllatused, sest sõitsin laste juurde koju ja siis selgus , et on  just see mida vaja. Mul tänaseni sellest päevast emotsioonid laes. Kahjuks me ei leidnud  sellelt saarelt päris õiget Pootsmanni ja nii jäi see tegelane jäädvustamata. Läbi sai helistatud kõik võimalikud loomaarstid ja muud tegelased ja selgus, et sellist tõugu koera saarel ei resideeru.

See seeria on nüüd just selle päeva viimane ja läksin vist pisut hoogu:-) Reaalselt oli vaja mul ju endale ainult ühte pilti igast tegelasest ja siis lastele endile erinev seeria.

Kui ma kaksikutega   LAURUSE  butiigis kohtusin , et esmalt riideid passitada , siis olin ma juba lummatud, sest kohe meenus mulle mu üks lemmik lapsepõlve raamat E.Kästneri “Veel üks Lotte” . Need olid just sellised tüdrukud sealt lasteraamtust, kes täpselt sobisid minu valitud keskkonda.

Teistest tegelastest siis veidi hiljem.

Kõik olete oodatud Hiiumale , külastama Kalanat ja  Tjorveni etendust ja seal saab ka näha minu näitust väikestest hiidlastest.

 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu