Inspireeriv fotoreis spirituaalsel BALIL 8.11-18.11.2019



Miks just Balil?

Bali kaunis loodus, maalilised riisipõllud, arvukad templid ja külalislahked kohalikud teevad sellest saarest paiga, mis jätab kustumatu mulje ja pakub fotograafile väga palju erinevaid võimalusi. Bali saar on koht, mis paneb tagasi igatsema, kui oled seal korra juba käinud. Minuga vähemalt juhtus nii ja juba pool aastat pärast esimest külaskäiku olin seal tagasi. Balil viibides tundsin, et just see on koht, kuhu tahaksin ühe ägeda fotokursus-reisi korraldada.

Mida nende 10 päeva jooksul teeme?

Hommikuti naudime imelist bali hommikusööki, mille kõrval võtame läbi uue pildistamisteema. Seejärel suundume üheskoos fotojahile ning samal ajal avastame võrratut Bali saart. Meid ootab ees kohalik teejuht, kellega koos saame osa päris Bali elust. Püüame kalduda turistiradadest kõrvale, samas külastame ka märgilisemaid kohti. Selleks, et näha “päris elu”, tuleb nii mõnelgi hommikul ärgata väga vara, kuna balilane avab silmad enne päiksetõusu ja olulisemad päevatoimingud saavad just siis alguse.

Õhtuti koguneme, et üheskoos üle vaadata päevane pildisaak ja teha antud teemast kokkuvõte. Samas oleme paindlikud ja vaatame, mida kohalik elu-olu meile pakub ja kulgeme vastavas rütmis.

Bali loodus on külluslik ja mitmekesine, meil on võimalus püüda pildile väga erinevaid vaateid ja maastikke. Et näha saare eri palgeid, peatume 3-4 erinevas ööbimiskohas ja käime ära ka väiksel Nusa saarel, et kogeda metsikumat loodust ja elu.

Meie reisi sisse kuuluvad ka lihtsalt olemised, kus võtame aja maha ja naudime hetke. Kindlasti soovitan kogeda kohalikku masaaži, külastada superlahedat refleksoloogi Papat ja saada osa veel teistest kohalikest rituaalidest.

Bali elu on värviline ja väga fotograafisõbralik. Meil on võimalus külastada ka balilaste kodusid ja näha, kuidas seal päriselt elatakse. Samas ka olulisemad ja atraktiivsemad templid saavad läbi käidud, nendega tutvumisel abistab meid kohalik giid.

Kellele kursus sobib?

Bali fotokursus-reis sobib nii algajale kui ka edasijõudnud fotohuvilisele. Omama ei pea tipptehnikat, usun, et see on väga hea väljakutse ka telefoniga pildistajale. Kursuse eesmärk on inspireerida märkama ümbritsevat ja arendada end loominguliselt, seda kõike päikselisel Jumalate saarel Balil.

Täpsema info ja kursuse kava saadan e-postiga otse osalemisest huvitatutele. Kui tunned, et oled selleks seikluseks valmis ja sinus on peidus fotopisik, siis kirjuta mulle annika@eestifoto.ee.


no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu