Vändras vanaema juures

 

Ma olen viimasel ajal tihti mõelnud , et oleme küll jõudnud sinna maale, et lapsi me jäädvustame alates nende ooteajast kuni siis eeskujulikumad pered vähemalt korra aasta perepilte tehes.

Aga sootuks oleme unustanud oma kallid eakamad pereliikmed. Ühel päeval võib juhtuda nii, et meil lihtsalt pole nendest mälestust  ja tulevastele põlvedele pole enam mida näidata.

Mul on oma töös  ette tulnud hetki, kui minuga on hiljem ühendust võetud  ja soovitud pilti inimesest, mille olen klõpsanud pulma või peo käigus ning see on jäänud tema viimaseks jäädvustamiseks. Sel hetkel olen aru saanud , et olen õigel teel,kuigi kunagi keegi kommenteeris, kui mu tervet pulma nägi, et Metsla korraldab portree fotode konkurssi:) Noh, et liiga palju   külaliste portreesid aga kellest siis veel, 1000 pilti pruutpaarist ainult?

Arvan, et aastate pärast on oma pulmaalbumis tore peale enda näha ka oma kalleid külalisi.

Pulmades pean samuti  tähtsaks jäädvustusi   vanavanematega( vähestel neid üldse on veel) ja samas neid ka jooksvalt jäädvustada. Tihti seda sel hetkel ei väärtustata aga ma olen kindel, et selle väärtus ajaga kasvab.

Nüüd siis veel Vändra loo juurde… see kolmik on paaril korral ennegi minu kaamera ette jäänud aga  jällegi mööda minnes kuskil üritusel. Kuna viimati juhtus see 5 aastat tagasi , tekkis neil soov seda korrata ja nüüd juba natukene planeeritult.  Nii tuligi mõte  jäädvustada lugu vanaema  enda kodus, kust ta on elanud suurem osa oma elust.  See oli imearmas väike ja helge koduke, mida  oli hiljuti renoveeritud. Ma olin ikka väga üllatunud ja  ei osanud oodata, et just selline interjöör mind seal ees ootab.

Südantsoendav on mõelda, et  vanaema Linda(kes on pea 86 aastane) saab mõnusalt oma vanaduspäevad  mööda saata sellises imearmsas ja soojas keskkonnas, kui esimene kolmandik oma elust tuli veeta Siberis.

Arvan, et sellised  jäädvustused kuuluvad kullafondi ja me peaks rohkem selle peale mõtlema…

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu